Κίνα κύλινδρος μοτοσικλετών κατασκευαστής

Η ποιότητα είναι στα χέρια μου, ενώ ο χρήστης είναι στην καρδιά μου!

ειδήσεις

November 4, 2019

Οι περισσότεροι κύλινδροι θα βελτιώσει αποδίδει της μοτοσικλέτας;

Η μοτοσικλέτα από τη γέννηση σήμερα, περισσότερο από εκατό έτη ιστορίας για να βεβαιώσει τις αλλαγές των μοτοσικλετών, στις οποίες η μηχανή έχει δοκιμάσει επίσης το γη-τίναγμα αλλάζει. Αυτή τη στιγμή, οι πωλήσεις αγοράς των δημοφιλών ατμομηχανών, από τη μηχανή ενιαίος-κυλίνδρων, δικυλινδρική μηχανή, μηχανή τρεις-κυλίνδρων στη μηχανή έξι-κυλίνδρων, μια μεγάλη έκταση των μηχανών για τους διαφορετικούς φίλους αυτοκινήτων για να επιλέξουν από. Στο δεύτερος-κτύπημα η μηχανή εξαφανίζεται βαθμιαία σήμερα, η αγορά μηχανών μοτοσικλετών αυτήν την περίοδο εντελώς καταλαμβάνεται από τη four-stroke μηχανή, ο αριθμός κυλίνδρων μηχανών, εκτός από έχει επιπτώσεις άμεσα στην απόδοση δύναμης του οχήματος, αλλά και έχει επιπτώσεις στο σχέδιο της εμφάνισης οχημάτων, σήμερα θα συζητήσουμε, ο αριθμός κυλίνδρων μοτοσικλετών, η καλύτερη απόδοση

1. Τύπος μηχανών και τρόπος λειτουργίας αυτή τη στιγμή, ξέρουμε ότι η πιό κοινή μηχανή είναι μια μηχανή ενιαίος-κυλίνδρων, απλό σχέδιο δομών, χαμηλή απώλεια, μικρή κατανάλωση καυσίμων και ούτω καθεξής, εκτός από τη μηχανή ενιαίος-κυλίνδρων, κοινή δικυλινδρική μηχανή, μηχανή τρεις-κυλίνδρων, τεσσάρων κυλίνδρων μηχανή, ο μεγαλύτερος αριθμός μηχανών κυλίνδρων από τη χρυσή μηχανή έξι-κυλίνδρων φτερών της Honda, χρησιμοποιούμαστε στην αναφορά στις μηχανές με περισσότερους από τρεις κυλίνδρους ως πολυκύλινδρες μηχανές.

Δικυλινδρικός ή περισσότερος τρόπος λειτουργίας μηχανών, υπάρχει σύγχρονος και ασύγχρονος τρόπος, η εργασία δύο στους διαφορετικούς τρόπους, γιατί η απόδοση της μηχανής ασκεί ορισμένη επίδραση.

2. Γιατί ο αριθμός κυλίνδρων είναι τόσο μικρός ο αμεσότερος λόγος για τον αριθμό κυλίνδρων είναι να αυξηθεί ο όγκος εξάτμισης της μηχανής, η οποία αλλάζει γενικά την εσωτερική δομή της μηχανής, εφ' όσον μπορούν απλά να αυξήσουν η εσωτερικά διάμετρος και το κτύπημα τον όγκο εξάτμισης. Εντούτοις, μια αλλαγή στην εσωτερική δομή της μηχανής θα παραγάγει τα αντίστοιχα προβλήματα, να αυξήσει την εσωτερική διάμετρο θα οδηγήσει άμεσα στην επέκταση του όγκου κυλίνδρων, φαίνεται ότι μερικά βαριά, αυξάνοντας το κτύπημα πρέπει να αυξήσουν την ταχύτητα εμβόλων, έτσι ώστε η ταλάντευση μηχανών γίνεται δύσκολη, η σειρά δόνησης θα αυξηθεί.

Παρά αυτό το πρόβλημα, η αποτελεσματικότερη λύση είναι να αυξηθεί ο αριθμός κυλίνδρων στη μηχανή.

3. Αυξήστε την αλλαγή του κυλίνδρου με την αύξηση του αριθμού κυλίνδρων, τα έμβολα της μηχανής μπορούν να σχεδιαστούν για να μειωθούν και ελαφρύς, και το αντίστοιχο ταξίδι θα είναι πιό σύντομο και ταλάντευση ευκολότερη.

Όπως είναι γνωστό, η ταλάντευση της μηχανής φέρνει την ιπποδύναμη, η υψηλότερη ταλάντευση φέρνει περισσότερη ιπποδύναμη, ενώ η δόνηση είναι σχετικά μειωμένη και τα τρεξίματα μηχανών πιό ομοιόμορφα. Για να συνοψίσουμε, οι περισσότεροι κύλινδροι μηχανών όσο καλύτερη η απόδοση του αυτοκινήτου, μπορούμε επίσης να βρούμε από την τιμή αυτοκινήτων αγοράς, συχνά το αυτοκίνητο που εισάγεται από το μεγάλο εμπόριο είναι βασικά ένα τεσσάρων κυλίνδρων αυτοκίνητο, ενώ η τιμή μιας τεσσάρων κυλίνδρων μοτοσικλέτας θα είναι υψηλότερη, λιγότερο από πέντε ή πέντε, περισσότερες εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικού, όπως τη BMW 1000R, όπως τη BMW 1000R, όπως τη BMW 1000R,

Το Kawasaki Z1000, κ.λπ. είναι πολύ δημοφιλής και με εμπορική επιτυχία τεσσάρων κυλίνδρων μοτοσικλέτα, και η μοτοσικλέτα ενιαίος-κυλίνδρων που χρησιμοποιείται περισσότερο στις εσωτερικές μοτοσικλέτες, η τιμή είναι σχετικά φτηνή, βασικά μεταξύ χιλίων, όπως ο αέρας άνοιξη 250NK, Lifan 250, Xinyuan 400 και άλλες μοτοσικλέτες. Εν ολίγοις, η μηχανή μοτοσικλετών δεδομένου ότι η καρδιά του οχήματος, για το μέγεθος παραγωγής δύναμης διαδραματίζει έναν ζωτικής σημασίας ρόλο, αγοράζουμε τις μοτοσικλέτες, εκτός από το σχέδιο του αυτοκινήτου, των ηλεκτρονικών συστημάτων, κ.λπ., αλλά και πρέπει να εξετάσουμε τον αριθμό πιέσεων μηχανών.

Στοιχεία επικοινωνίας